Skip navigation

Browsing by Author Dias, João

Jump to: 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
or enter first few letters:  
Showing results 1 to 17 of 17
This table browses all dspace content
Issue DateTitleAuthor(s)TypeAccess Type
2007Actas do 8º Encontro de química dos alimentos20.500.12207/6164Palma, Silvina Ferro; Canada, João; Dias, João; Ferro, Sandra Palma; Alvarenga, Nuno BartolomeubookopenAccess
Aug-2020Aplicação da mecânica dos fluídos computacional e monitorização remota em queijarias tradicionais20.500.12207/5946Dias, João; Alvarenga, Nuno; Duarte, Maria F; Garcia, João; Lidon, Fernando; Carvalho, Maria GraçabookopenAccess
23-Jul-2021Applying computational fluid dynamics in the development of smart ripening rooms for traditional cheeses20.500.12207/5501Alvarenga, Nuno; Martins, João; Caeiro, José; Garcia, João; Pássaro, João; Coelho, Luis; Santos, Maria Teresa; Lampreia, Célia; Martins, António; Dias, JoãoarticleopenAccess
25-Oct-2018Characterisation of Cynara cardunculus L. flower from Alentejo as coagulant agent for cheesemaking20.500.12207/5934Gomes, Sandra; Belo, Ana T.; Alvarenga, Nuno; Dias, João; Lage, Patricia; Pinheiro, Cristina; Cruz, Carla; Brás, Teresa; Duarte, Maria F.; Martins, António P.articlerestrictedAccess
20-Apr-2023Development of a functional dark chocolate with baobab pulp20.500.12207/6038Monteiro, Sara; Dias, João; Lourenço, Vanda; Partidário, Ana; Lageiro, Manuela; Lampreia, Célia; Fernandes, Jaime; Lidon, Fernando; Reboredo, Fernando; Alvarenga, NunoarticleopenAccess
2018Development of biscuits with green banana flour irradiated by 60Co: Preservation in modified atmosphere packaging20.500.12207/4807Alvarenga, Nuno; Taipina, Magda; Raposo, Nélia; Dias, João; Carvalho, Maria João; Amaral, Olga; Santos, Maria Teresa Pereira Gonçalves dos; Silva, Maria Manuela; Lidon, Fernando CebolaarticleopenAccess
5-Jun-2018Development of spaghettis with alternative flours20.500.12207/4848Mira, Ana; Brito Costa, Manuela; Fragoso, Fernanda; Ferro Palma, José; Dias, João; Ribeiro, Carlos; Ferro Palma, Silvina; Lampreia, Célia; Floro, António; Barata de Carvalho, Maria JoãoconferenceObjectopenAccess
27-Mar-2022Effect of high pressure on the properties of chocolate fillings during long-term storage20.500.12207/5664Panda, A.; Coelho, Patrícia; Alvarenga, N.; Silva, J.; Lampreia, Célia; Santos, Maria Teresa; Pinto, C.; Amaral, R.; Saraiva, J.; Dias, JoãoarticleopenAccess
18-Apr-2015Effect of hydrocolloids on low-fat chocolate fillings20.500.12207/5068Dias, João; Alvarenga, Nuno; Sousa, IsabelarticleopenAccess
3-Jul-2020Evaluation of gas holes in ‘‘Queijo de Nisa’’ PDO cheese using computer vision20.500.12207/5935Dias, João; Lage, Patrícia; Garrido, Ana; Machado, Eliana; Conceição, Cristina; Gomes, Sandra; Paulino, Ana; Duarte, Maria F.; Alvarenga, NunoarticlerestrictedAccess
4-Sep-2018Evaluation of the impact of high pressure on the storage of filled traditional chocolates20.500.12207/4637Dias, João; Coelho, Patrícia; Alvarenga, Nuno; Duarte, Ricardo; Saraiva, JorgearticleopenAccess
21-Oct-2020Impact of environmental conditions on the ripening of Queijo de Évora PDO cheese20.500.12207/6201Dias, João; Lage, Patricia; Alvarenga, Nuno; Garcia, João; Borrega, Joana; Santos, Maria Teresa; Lampreia, Célia; Coelho, Luis; Pássaro, João; Martins, João; Caeiro, José; Gonçalves, Elsa M.; Martins, AntónioarticleopenAccess
21-Apr-2016Impact of olive oil usage on physical properties of chocolate fillings20.500.12207/4636Dias, João; Almeida, Margarida; Adikevičius, Domas; Andzevičius, Paulius; Alvarenga, NunoarticleopenAccess
27-Jun-2022Organoleptic chemical markers of Serpa PDO cheese specificity20.500.12207/5671Araújo-Rodrigues, H.; Martins, A.; Tavaria, Freni; Santos, Maria Teresa; Carvalho, Maria João; Dias, João; Alvarenga, Nuno; Pintado, M.articleopenAccess
May-2004Potencial energético de biomassa no montado do Baixo- Alentejo e Alentejo Litoral: aplicação em SIG20.500.12207/263Luz, Luís; Alvarenga, Bartolomeu; Dias, João; Beja, Nuno; Cordeiro, Teresa; Luís, Pereira; Albino, Susana; Canada, JoãoconferenceObjectopenAccess
2011Sensory Properties of Macaroni with and without Green Banana Pulp and the Application of 60 Cobalt Ionizing Radiation20.500.12207/504Alvarenga, Nuno Bartolomeu; Borralho, Elsa; Escola, Hugo; André, Samuel; Carola, Teresa; Ribeiro, Carlos; Dias, João; Taipina, Magda; Lamardo, Leda; Balian, Simone; Canada, JoãoarticleclosedAccess
2020The economic impact of a new type of ripening chamber in traditional cheese manufacturing20.500.12207/5502Teixeira, Nuno; Pires, Maria Clara; Ferreira, Paulo; Carvalho, Graça P.; Santos, Rute; Rodrigues, Francisco M.; Dias, João; Martins, João C.; Jasnau Caeiro, JoséarticleopenAccess